in

Săptămâna 17 de sarcină

Trimestrul 2 de sarcină | Sarcina pe săptămâni

fetus in saptamana 17 de sarcina

Probabil că știi deja dacă vei avea un băiat sau o fetiță. Și probabil că vezi lumea în alte culori! Probabil că îți imaginezi în fel și chip ce fel de copil va fi: un băiețel curios, neastâmpărat, vesel”¦ O fetiță minunată, cu o voce care sună mai vesel și mai plin de viață decât cel mai vesel cântec..!

Că e băiat sau că e fetiță, un lucru e clar: bebe a crescut mult!

Probabil cea mai spectaculoasă veste este că bebelușul are acum amprente. Toata dezvoltarea asta spectaculoasă răzbate într-un fel unic până în lumea de afară. Parcă totul devine, cu fiecare zi care trece, din ce în ce mai real. Și parcă începi să te gândești la lucruri mult mai concrete: pătuț, unde vei naște, cărucior, port-bebe”¦

Ce se întâmpla cu bebelușul în săptămâna 17 de sarcină

În săptămâna 17 de sarcină, bebelușul are vreo 13 cm și cântărește în jur de 140″¦ hai, 150 de grame. Èši-ar sta în palmă ca pe un șezlong. Sau, dacă vrei altă comparație, cam cât o pară. Abia aștepți să îl vezi, nu-i așa?

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 17 de sarcină
Ecografie saptamana 17 de sarcina

Dar, mai bine ne întoarcem în burtică, să vedem cum s-a mai dezvoltat. Ei, bine, din săptămâna 17 de sarcină, începe să se formeze și grăsimea, iar aceasta se va tot acumula până se va naște.

Tot acum încep să se dezvolte glandele sudoripare, iar ritmul cardiac începe să se stabilizeze. Inimioara bebelușului bate cu repeziciune: are undeva între 140 și 150 de bătăi pe minut. Iar asta înseamnă un ritm cardiac dublu față de cel al mamei.

Și, pentru că repetiția e mama învățăturii, bebelușul își tot suge degetul și tot înghite lichid amniotic. Se pregătește, astfel, să mănânce când vine pe lume.

Practic, în săptămâna 17 de sarcină, mai toate reflexele de supraviețuire există deja. Și, dacă se mai îndoia cineva de acest lucru, iată și dovada că bebelușul tău e unic: e momentul în care i se formează amprentele. Nu-i așa că nimeni nu mai e ca bebelușul tău?

Ce se întâmpla cu mama în săptămâna 17 de sarcină

Simptomele din săptămâna 17 de sarcină au legatură directă cu rapiditatea cu care crește bebelușul. E posibil să visezi ciudat și stresant, să te temi că ar putea fi ceva în neregulă cu micuțul sau micuța ta”¦. Bine, aceste temeri apar și dispar de mai multă vreme și, într-un fel enervant, te însoțesc până când naști. Dar, în săptămâna 17 de sarcină, hormonii le fac să revină mai cu putere și, astfel, să fie ceva mai obositor.

Daca îți tot vine să îți scarpini sânii și buritca, e pentru că pielea se întinde și devine din ce în ce mai sensibilă. Încearcă să nu te scarpini și folosește o cremă sau o loțiune de piele care să te ajute să scapi de senzația neplacută.

Și vergeturile stau la pândă, din același motiv: pielea se întinde foarte mult, din ce în ce mai mult. Ca să le combați, bea multă apă și folosește o cremă care să hidrateze pielea.

 

Comentarii Facebook

Scris de Maria Tudor

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Făt în săptămâna 16 de sarcină

Săptămâna 16 de sarcină

Făr în săptămâna 18 de sarcină

Săptămâna 18 de sarcină