in

Săptămâna 16 de sarcină

Al doilea trimestru de sarcină | Sarcina pe săptămâni

Făt în săptămâna 16 de sarcină

E posibil ca momentul pe care îl aștepți cu nerăbdare de atâta amar de vreme să fi sosit: din săptămâna 16 de sarcină poți simți mișcările bebelușului!

Ascultă melodia ta preferată, bebelușul aude. Cine știe, poate îi place și lui 🙂

„Când eram gravidă și am citit că aude și poate ține minte muzica pe care eu o ascult, am luat-o razna un pic! Făcusem un program muzical nebunesc. Lunea puneam tare muzica pe care o ascultam eu când aveam vreo 18 ani, marțea era zi de muzică clasic㔦 A, vinerea făceam discotecă! Și fiecare zi se termina cu „Sky full of stars„”¦ „ E ce mi-a povestit cândva Ioana, prietena mea care are o fetiță de opt ani și care umblă toată ziua cu căștile pe urechi. Dar nu cred că are legătură cu muzica ascultată de mama ei când era gravidă. Așa fac aproape toți puștii din ziua de azi, umblă cu căștile peste tot, nu?

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 16 de sarcină

Bebelușul n-are timp de pierdut, trebuie să crească non-stop! În săptămâna 16 de sarcină, are aproape 12 cm, cântărește în jur de 100 de grame. Dacă vrei o imagine care să te ajute mai ușor să îți imaginezi cam cât e acum, gândește-te la un avocado.

În săptămâna 16, își ține capul mai bine decât acum câteva zile, iar acest lucru e posibil pentru că mușchii și osicioarele gâtului s-au mai întremat”.

Urechile sunt foarte aproape de poziția lor finală, iar ochii s-au apropiat. Ai auzit de testul cu lanterna”? Când apropii lanterna de burtică, simți cum bebe se foiește? Un fir de lumină poate răzbate până la bebeluș, iar el are ochii funcționali. Dacă se întâmplă să îi vină lumină în ochi (e cam mult spus, dar înțelegi ideea), s-ar cam da din calea ei.

În săptămâna 16 de sarcină, pielea fină a bebelușului e transparentă și prin ea se pot vedea vasele de sânge mititele. Ascultă cu atenție, bebe aude!

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 16 de sarcină
În săptămâna 16 de sarcină, bebelușul aude. Aude vocea ta, îi aude pe cei „de afară”

Dacă tu asculți un cântec preferat de multe ori, să nu te miri dacă îl va ține minte și când se va naște. Bebelușii chiar recunosc muzica pe care au auzit-o când erau în burtică!

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 16 de sarcină

Pentru o viitoare mămică aflată în săptămâna 16 de sarcină există și vești bune și unele mai puțin cumsecade. Părul tău poate căpăta o strălucire specială, iar pielea poate fi acum mai luminoasă.

În același timp, sânii ți-au crescut simțitor. E posibil să te lupți cu o afurisită de constipație, pentru că uterul crescut începe să apese pe intestine.

Și mai e posibil să devii ușor uitucă. Așa se manifestă ceea ce se cheamă „creierul de gravidă”. Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă e rezultatul uriașelor schimbări biologice sau, pur și simplu, ai multe, foarte multe pe cap.

Mai e posibilă și o senzație de mâncărime a ochilor, pe care îi simți uscați și sensibili. Niște picături pot fi de mare ajutor, dar e musai să vorbești cu medicul înainte de a le folosi.

Comentarii Facebook

Scris de Maria Tudor

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Făt în săptămâna 15 de sarcină

Săptămâna 15 de sarcină

fetus in saptamana 17 de sarcina

Săptămâna 17 de sarcină