Săptămâna 20 de sarcină

Home Sarcina pe săptămâni Săptămâna 20 de sarcină

Fantastic! Bebelușul tău e la jumătatea drumului spre „lumea de afară”, tu ești la jumătatea drumului spre marea transformare. Încă pe atât și nu vei mai fi viitoare mămică, vei fi MÄ‚MICÄ‚!

Să ne potrivim ceasurile: mai sunt încă 20 de săptămâni și naști!

Am tot evitat subiectul, dar nu mă mai pot abține: câte liste de nume ai făcut până acum? De câte ori te-ai și v-ați gândit și răzgândit? Sau aveai un nume preferat dintotdeauna? Bine, nu e ca și cum s-ar supăra că nu i-ați ales nume sau că nu i-ar plăcea numele care îți place ție.

Ce se întâmplă cu bebelușul în săptămâna 20 de sarcină

În săptămâna 20 de sarcină, bebelușul cântărește aproape 300 de grame și are undeva în jur de 20 de cm. Dacă vrei o imagine mai clară, e de dimensiunea unei banane.

Dacă e fetiță, uterul micuței s-a format deja. În ovarele ei minuscule încep să apară un fel de început de ovule. Când se va naște, va avea cam două milioane de ovule. Deci poartă în ea începuturi de alte vieții încă de pe acum!

Ce se întâmplă cu Bebe în săptămâna 20 de sarcină
Ecografie în săptămâna 20 de sarcină

Dacă este băiat, în săptămâna 20 de sarcină, testiculele încep acum să coboare spre scrot. Dar încă mai e cale lungă până acolo!

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 20 de sarcină

Înainte de a vorbi despre noi simptome neplăcute, să ne bucurăm de tot ce e bun în această etapă. În săptămâna 20 de sarcină, ai un anume fel de energie pe care, probabil, n-ai mai simțit-o niciodată. Mmmm, plus energie sexuală.

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 20 de sarcină
Burtica mămicii în săptămâna 20 de sarcina

Să recapitulăm: deja ai de-a face cu arsuri, crampe musculare, dureri de spate. În plus”¦

  • Secreții vaginale. Sunt posibile, probabile și te vor însoți până la naștere. Este felul în care organismul tău păstrează acea zonă ferită de bacterii.  În cazul în care secrețiile devin galbene, verzi sau au un miros neplăcut, vorbește neaparat cu medicul.
  • Crampele musculare. Mai ales la picioare. Încearcă să faci mici exerciții și bea cât mai multă apă.
  • Arsuri în piept și indigestii.  Bebelușul începe să apese și pe aparatul tau digestiv și de aici vin senzațiile neplăcute.
  • Umflarea și umflăturile. Uff, știm, astea sunt chiar neplăcute. Nu te îngrijora, vei scăpa de picioarele umflate după naștere.
  • Respirația grea, întretăiată. Pe masură ce uterul tău crește, apasă tot mai mult pe plămâni. Acest lucru te face să respiri mai greu. Ai grijă de tine, nu îți forța limitele și așează-te confortabil atunci când simți că ți-e greu să respiri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.