in

LoveLove

Săptămâna 18 de sarcină

Trimestrul 2 de sarcină | Luna a cincea de sarcină

Făr în săptămâna 18 de sarcină

Mai e puÈ›in, atât de puÈ›in È™i ajungeÈ›i, tu È™i bebeluÈ™ul tău, la jumatatea drumului spre marea întâlnire dintre voi! EÈ™ti când nerăbdătoare, când temătoare, nu-i aÈ™a? Mmmm, e abia începutul vieÈ›ii de mamă 🙂

Îl simți, nu-i așa? Când se mișcă, când se sucește, simți ca un fâlfâit. Uneori, chiar un ghiont

Din saptamana 18 de sarcină, simți tot mai bine mișcările bebelușului. Adierea aceea minunată devine ceva mai mult. Parcă, parcă simți clar și ghionturile. Bebe e din ce în ce mai mare și mai activ. Ia să vedem ce mai face zilele astea!

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 18 de sarcină:

Ha! Poți să îți imaginezi că știe deja cum e cu sughițul? Și asta încă nu e tot! Înghite, și-ar suge degetul și atenție, cască! A descoperit că știe, că poate și ar căsca la nesfârșit!

Față de săptămâna trecută, bebelușul a mai crescut un centimetru. Acum, are vreo 14 cm, cântărește până în 200 de grame. În săptămâna 18 de sarcină este de marimea unui ardei gras… nu prea gras. Sau cât o anghinare.

Un ardei sau o anghinare care face un fel de tumbe, se sucește, se întinde…

În săptămâna 18 de sarcină, sistemul nervos e în perioada în care se maturizează rapid. Nervii sunt acoperiți cu mielină, acea substanță care accelerează transmiterea mesajelor între celulele nervoase.

Ahh, să nu uităm o informație importantă: auzul bebelușului e din ce în ce mai bun. Mititelul sau mititica percepe mai clar sunetele din jurul ei și este foarte posibil să auda bine de tot un sughit de-al mamei.

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 18 de sarcină
Ecografie saptamana 18 de sarcina

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 18 de sarcină:

E foarte posibil să apară o neplacere nouă: durerea de spate despre care ți s-a tot vorbit, despre care ai tot auzit. Explicația sună cam așa: uterul tău în continuă creștere îți schimbă centrul de greutate.

Pe deasupra, intră în acțiune și unul dintre cei mai importanți hormoni de sarcină: relaxina (hormonul care relaxează ligamentele, inclusiv pe cele care trec prin oasele pelvene de coloană vertebrală). Datorită relaxinei, a relaxării și a schimbarii centrului de greutate vei simți și durerile de spate.

Există mici trucuri care îți pot veni în ajutor:

  • PoÈ›i reduce durerea dacă foloseÈ™ti un suport pe care să îți pui picioarele puÈ›in mai sus atunci când eÈ™ti aÈ™ezată.
  • Cand eÈ™ti în picioare, dacă poÈ›i, pune unul dintre picioare pe un scaunel. ÃŽn acest fel se preia din presiunea de pe zona inferioară a spatelui.
  • Ahhh, o baie lungă È™i caldă poate face minuni.

Dacă durerea de spate e rea de tot și nu reușești să scapi de ea, vorbește neaparat și cu medicul.

Tot în săptămâna 18 de sarcină pot aparea niște crampe ale mușchilor picioarelor. Pate fi semn de deshidratare. Bea multă, multă apa..

Comentarii Facebook

Ce parere ai?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

fetus in saptamana 17 de sarcina

Săptămâna 17 de sarcină

Făt în săptămâna 19 de sarcină

Săptămâna 19 de sarcină