in

Excelent! A doua zi la rând fără niciun caz local nou de COVID-19 în China

A doua zi fără niciun caz nou local de coronavirus în China

Fiecare veste bună, oricât de mică ar fi, are o putere uriașă în aceste zile complicate. Așadar, ne bucurăm de fiecare veste bună pe care putem să o dăm. Acum, vestea bună e asta: pentru a doua zi consecutiv, China raportează că nu a înregistrat niciun caz nou de infectare locală cu noul coronavirus, după cum scrie AFP.

De când a izbucnit epidemia de coronavirus din China – epidemie care, între timp, s-a transformat în pandemie – în această țară s-au ănregistrat aproximativ 81.000 de cazuri de boală. Acum, după două luni, în China mai aproximativ 7000 de bolnavi de COVID-19.

În același timp, numărul morților de la o zi la alta s-a redus simțitor în ultimele săptămâni. Vineri, oficialii chinei anunțau că au fost 3 decese, cel mai scăzut număr din ianuarie și până acum.

Pentru a opri răspândirea bolii COVID-19, autoritățile chineze au luat măsuri drastice de carantinare și iolare. Au izolat Wuhan, oraș cu 19 milioane de locuitori unde a izbucnit epidemia de coronavirus, dar și provincia învecinată Hubei. În total, vorbim despre 50 de milioane de oameni izolați. Măsurile au fost ridicate treptat, dar cele mai multe sunt încă în vigoare și respectarea lor strictă e monitorizată neîncetat.

Comentarii Facebook

„Există o cale să oprim coronavirusul!” Cea mai puternică armă despre care vorbește un epidemiolog care a lucrat 25 de ani în controlul epidemiilor

Industria farmaceutică promite un vaccin anti-COVID în 16-18 luni. „Va fi pentru toți oamenii din lume care au nevoie”