in

Mămici, veste bună: plata ratelor la bănci se amână până la 9 luni!

Plata ratelor la bănci se amână din cauza crizei coronavirusului

Mămici, cu siguranță aveți mai multe griji ca niciodată până acum: copiii nu merg la școală, joburile sunt în pericol sau poate, din păcate, pentru unele dintre voi nici nu mai sunt. Cheltuielile, în schimb, rămân. Inclusiv ratele la bănci!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, cu câteva minute în urmă, mai multe măsuri luate de Guvern din cauza crizei coronavirusului, care a paralizat toată țara.

„Guvernul va da mâine o Ordonanță de Urgență pentru amânarea plății ratalor la bancă pentru persoane fizice și pentru firme. Plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni. Suntem convinși că, până atunci, economia își va reveni.”, a declarata președintele Klaus Iohannis.

Declarația președintelui Klaus Iohannis, după ședința pe tema crizei COVID-19

„Am avut astăzi împreună cu premierul și cu mai mulți miniștri o întâlnire foarte importantă. Am discutat despre starea economiei, protecția socială a românilor și am discutat despre finanțele publice ale României. (…)

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înțeles că și românii au probleme, la fel și firmele. Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli, și pentru economie pentru a trece prin această criză, fiindcă criza se va termina la un moment dat, și noi ne dorim ca, atunci când se termină, România să fie în situația în care să repornim imediat economia și să revenim la o viață normală.

(…) O decizie se referă la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu și atunci e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor pentru a suplini banii care se acordă prin șomaj tehnic. 

A doua chestiune care îi va bucura pe foarte mulți: guvernul este pregătit ca mâine să dea ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoanele fizice dar și pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. 

Suntem convinși că, până atunci, economia își va reveni și lucrurile vor intra în normal.”

Poate vrei să citești și:

Comentarii Facebook

WOW! Prințul Charles al Marii Britanii are COVID-19

Tensiune la o maternitate din Iași, unde a fost dusă o gravidă suspectă de coronavirus