in

„Relația mamă-copil e o forță a naturii!” Ce efecte miraculoase are îmbrățișarea | VIDEO

Nu e doar o imagine care-ți poate tăia răsuflarea…

Un studiu nou asupra legăturii emoționale dintre mamă și copil vine cu rezultate și concluzii remarcabile. Această legătură poate avea efecte spectaculoase: poate ajuta la prevenirea bolilor, crește imunitatea și îmbunătățește coeficientul de inteligență al copilului.

Sunt concluziile cu care vine dr. Deepak Chopra, specializat în medicină internă, endocrinologie și metabolism, este membru al Colegiului American al Medicilor, profesor la Departamentul de Medicină a Familiei și Sănătate Publică – University of California.

El spune că relația dintre mamă și copil a evoluat într-un mod atât de complex încât reprezintă o adevărată forță a naturii. Implică nu doar inimile celor doi, ci și creierul, hormonii, nervii și aproape fiecare parte a fiecăruia dintre cele două organisme.

„Conexiunea îmbrățișării”

De câteva decenii există dovezi în sprijinul afirmațiilor pe care le face dr. Deepak Chopra. Îmbrățișările chiar pot fi vindecătoare! Un studiu de acum câiva ani a arătat că bebelușii născuți prematur care au fost mângâiați au câștigat în greutate cu 50% mai mult decât cei care nu au avut parte de acest tip de afecțiune.

Sunt aceste sumare concluzii științifice, pomenite mai sus, și este momentul în care o mămică își vede pentru prima dată copilul. În care mămica își ține copilul pentru prima oara în brațe. Nu prea poți să povestești vreodată pe de-a-ntregul ce înseamnă asta!

 

Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
șuturi puternice în burtica mamei

Bebe chiar dă șuturi puternice în burtică. Ar putea băga mingea-n poartă | STUDIU

Sora mea mi-a dăruit uterul ei. Acum sunt mamă

„Sora mea mi-a dăruit uterul ei. Acum sunt mamă”