in

Săptămâna 15 de sarcină

Al doilea trimestru de sarcină | Sarcina pe săptămâni

Făt în săptămâna 15 de sarcină

Alege ce vrei sau ce îți place mai mult: unul dintre cele mai mari și frumoase mere sau o portocală. Cam atât de mare este bebelușul în săptămâna 15 de sarcină.  Apoi, închide ochii și imginează-ți cum crește și se dezvoltă. E o perioadă în care crește enorm!

Ai tresărit? Poate a sughițat!

Te apropii de jumătatea drumului, simptomele simțite la începutul sarcinii probabil că s-au cam dus, vin altele noi, iar emoțiile sunt de toate felurile. Pentru fiecare viitoare mămică, pentru fiecare viitor tătic, experiența e unică.

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 15 de sarcină

În săptămâna 15, este cam cât un măr din cele mari și frumoase. Sau, cum mai spuneam, ca o portocală. Și, serios, e înăltuț deja: are vreo 10 centimetri. Și e cântărește în jur de 70 de grame.

Sunt șapte zile în care crește spectaculos. Se vede și pe tine, mămico! Brusc, parcă pari mai gravidă decât cu o zi „“ două înainte.

Acum se dezvoltă scheletul pe care chiar îl vei putea vedea la ecografie. Piciorușele sunt mai lungi decât mânuțele și puiul de om are toate articulațiile

Și organele genitale s-au dezvoltat mult, mult. Tot din săptămâna 15 de sarcină, bebelușul sughiță de zor. Sughițul îl ajută să se pregătească pentru respirat.

Să știi că, în săptămâna 15 de sarcină, au început să îi crească sprâncenele. Curând, va avea „început de freză”, fiindcă a cam venit momentul să îi „răsară” și părul de pe cap.

Tot acum, pielea bebelușului se acoperă de păr fin de tot. I se spune „lanugo„ și va dispărea până la naștere. Îl va”¦ mânca. Dar și acesta este un lucru firesc.

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 15 de sarcină

E aproape sigur de-acum că, în săptămâna 15 de sarcină, toate simptomele de început de sarcină s-au cam dus. Cel mai probabil, ai scăpat de greață, somnolență, dureri de cap, vârtejul inițial dat de hormoni. Partea și mai grozavă e că, toretic măcar, este faza cea mai prietenoasă a sarcinii. Îți amintești ce vorbeam săptămâna trecută? Despre așa-numita „lună de miere” a sarcinii, cu surplus de energie și cu”¦ libidou crescut.

Și nici nu ești încă atât de mare încât să simți nevoia să te ridici de pe scaun cu ajutorul unei mici macarale.

Totuși, există și simptome mai puțin placute de care probabil că ai parte în săptămâna 15 de sarcină. Arsurile din capul pieptului, posibil și o senzație de balonare, gaze, indigestie și, deloc în ultimul rând, gingii care ar putea sângera. De dantură e bine să ai grijă ceva mai mult în această perioadă.

Comentarii Facebook

Scris de Maria Tudor

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Făt în săptămâna 14 de sarcină

Săptămâna 14 de sarcină

Făt în săptămâna 16 de sarcină

Săptămâna 16 de sarcină