in

Săptămâna 21 de sarcină

Trimestrul 2 de sarcină | Sarcina pe săptămâni

Făt în săptămâna 21 de sarcină
Gata, ai trecut de jumătate! Probabil că ești ca-n oala sub presiune, gata să explodezi ba de nerăbdare, ba de încântare… Sau poate că ești dintre norocoasele relaxate pe care, personal, aș vrea să le întâlnesc măcar o dată în viață. Măcar pe una dintre ele! Și, dacă tot nu ai ales numele, probabil că o să agonizezi făcând și refăcând liste până ajungi în sala de nașteri. Sau nici asta nu te stresează? Dacă da, chiar aș vrea să te invit la o cafea (eu beau cafea, tu bei ce ceai vrei)

Cât de mare e? Stai să găsesc o comparație… Gata, am găsit:  e cât o andivă!

Dacă apare un stres major și la capitolul decorării camerei, poate ajută la destresat și gândul că, o bucată destul de mare de timp, pentru bebe nu o să prea conteze dacă pereții sunt rozul pal „care trebuie” sau turcoazul „perfect” sau verzuliul minunat.  Pur și simplu, la începutul vieții sale n-o să prea bage de seamă. Eventual, pe la 6-10 ani o să ridice pretenții la redecorat camera.
Dar, să ne întoarcem, totuși, la săptămâna 21 de sarcină.

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 21 de sarcină

În acest moment al vieții sale intrauterine, bebe are undeva între 26 și 27 de centimetri și cântărește vreo 360 de grame. Știu că ați vrea să îl luați în brațe deja, dar mai aveți puțină răbdare. Nu mai e mult până atunci!
În săptămâna 21 de sarcină, mămico, ești gravidă în patru luni și trei săptămâni. Cum spuneam, ai trecut de jumătatea drumului!

Bebelușul tău se pregătește pentru… bebelușii săi!

Dar, din nou, parcă vorbim prea puțin despre făt! Mai întâi, să pomenim meconiul, o substanță neagră pe care aparatul lui digestiv o produce acum și pe care bebe are să ți-o arate când ai să îi schimbi primul scutec.
Probabil că nu v-a trecut încă prin cap să vă gândiți la nepoți, dar bebe se ocupă serios de proprii bebeluși. Dacă e fetiță, are deja o rezervă de ovule cât pentru o viață… și ceva: vreo 6 milioane! Dacă e băiat, testiculele sunt încă în abdomen, dar se pregătesc să coboare îndată ce scrotul va încheia propriul proces de dezvoltare.
Probabil că, în perioada asta, ai o programare la o ecografie. O să fie o experiență magnifică! E momentul în care micuțul sau mititica îți va arăta câteva detalii uimitoare, cum ar fi emisferele cerebrale sau camerele inimii.

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 21 de sarcină

Probabil că, în această perioadă, e foarte posibil să te uiți în oglindă și să te întrebi ori cine e ființa asta?”, ori unde am dispărut eu, cea pe care o știam?”. Ai luat în greutate o medie de 6, chiar 7 kilograme, dar e foarte posibil ca noile tale forme să te facă să te simți sexy. În alt mod, dar… tot sexy se cheamă!
Sigur, e posibil și te simți și fix invers, dar „“ te rugăm noi, toate! „“ nu uita că nu ești grasă, ești gravidă!
Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 21 sarcină
Uite, poate își e mai ușor să treci peste astfel de momente dacă îți spun de unde vin kilogramele alea în plus pe care le iei în timpul sarcinii. Iată ce înseamnă, de fapt:
  • Bebelușul: greutatea medie a unui bebe născut la termen este de 3,5 kilograme
  • Placenta: aproximativ 700 de grame
  • Uter: aproximativ 900 de grame
  • Lichid amniotic: aproximativ 900 de grame
  • Rezerve de nutrienți pentru alăptare (grăsimi, proteine, alte substanțe nutritive): aproximativ 3 kilograme (!!)
  • Èšesut mamar suplimentar (tot pentru alăptare nesecsar): aproximativ 900 de grame
  • Fluide suplimentare în organism: aproximativ 1,8 kilograme
  • Sânge suplimentar în organism: aproximativ 1,8 kilograme
Vezi? Toate, dar absolut toate au un rost! Și o misiune. Așa că, atunci când parcă îți cam vine să te încrunți fiindcă nicio haină nu îți mai vine, ba nici pantofii preferați nu te mai încap în perioada asta, gândește-te puțin cum fiecare gram și kilogram în plus ocrotesc, hrănesc și cresc bebelușul tău din brtică! Ajută?
Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

„Mama, nu înțelegi nimic! Te urrrrrăsc!” Fiica mea e adolescentă

Făt în săptămâna 22 de sarcină

Săptămâna 22 de sarcină