in

Săptămâna 22 de sarcină

Trimestrul 2 de sarcină | Luna a sasea de sarcină

Făt în săptămâna 22 de sarcină
Ești frumoasă, mămico! Serios, nu te mai teme, nu te mai încrunta – asta în caz că-ți vine să faci așa ceva! Dacă îți vine să zâmbești din mai nimic și mai mereu, ai un miliard de motive și alte vreo câteva. Normal! Ai o minunăție de burtică și acolo, în tine, ocrotită de tine, crește și se pregătește de viața de afară o altă ființă.

Bebe are, deja, buze conturate! Dacă e fetiță, știi că într-o zi o să-ți folosească rujul, nu? (Oricât de îndepărtată pare acum, ziua aia e ca mâine!)

Probabil ca bebe se simte, deja, așa… ușor cam înghesuit. Fătul se dezvoltă cu tot mai mare repeziciune, pe măsură ce nașterea se apropie. Sigur, pe tine s/a putea să te cam doară spatele, să respiri greu, să te miști tot cam pe-așa..
Mmmmm, în săptămâna 22 de sarcină, e posibil să apară și primele vergeturi (uhh, îmi pare rău, zău! Dar să știi că, treptat și cu grijă, or să se mai ducă după ce naști… Și o să și uiți cu totul de ele cam de fiecare dată când îți va zâmbi copilul. Cred. Sper. De fapt, cred)

Ce se întâmplă cu bebelușul în săptămâna 22 de sarcină

În săptămâna 22 de sarcină, bebe e cam cât o nucă de cocos (ok, recunosc, am ales comparația asta dintr-un motiv foarte, foarte egoist: mie îmi place la nebunie mirosul de cocos. Mă duce direct pe plajă, într-o zi din aia perfectă de vară…)
Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 22 de sarcinăPentru ca imaginea să fie și mai clară, în săptămâna 22 de sarcină, mititelul – sau mititica ta – are 27, chiar 28 de centimetri (wow, ce s-a lungit! 😛 ) și cântărește vreo… 450 de grame. Cât despre tine, viitoare mămică, la sfârșitul acestei săptămâni ai fix cinci luni de sarcină.
Dar, să mai vorbim puțin despre făt

Somn de …frumusețea creșterii

În săptămâna 22 de sarcină, seamănă din ce în ce mai mult cu un nou-născut. Pleoapele, buzele sunt și mai dezvoltate, și mai conturate. Și doarme o grămadă de timp: vreo 12-14 ore pe zi. Așa ca, dacă ai perioade mai lungi în care nu simți nici șuturi, nici vreun ghiont, nici suceli, înseamnă că e pus pe dormit și lenevit. Dar este lenevit din cel mai bun, care ajută enorm la crescut!
Dacă n-ai făcut încă ecografia de la mijlocul sarcinii și, în sfârșit, i-a venit vremea, experiența o să fie, cel mai probabil, extraordinară!
Oricum, în perioada 18-22 de săptămâni, ultrasunetele vă arată cam cât de mult și de bine s-au dezvoltat toate organele importante ale fătului și mai toate părțile corpului său încă atât de mititel.

Ce se întâmplă cu mămica în săptămâna 22 de sarcină

În săptămâna 22 de sarcină, o burtică obișnuită măsoară undeva între 20 și 24 de centimetri. E o măsurătoare făcută de la nivelul oaselor pelviene și până în partea superioară a uterului (e ceea ce se cheamă înălțimea fundalului”). Dar, cum spuneam, toate acestea sunt niște medii. Și sunt mai degrabă orientative. Oamenii sunt atât de diferiți, sarcinile pot fi atât de diferite, bebelușii sunt, și ei, diferiți!

În periada aceasta a sarcinii, una dintre recomandările importante e aceea să mâncați des, la intervale cât mai regulate și cât mai puțintel la fiecare masă. În acest fel, sunt mai puțin probabile căderile bruște de energie, arsurile la stomac, indigestia și alte asemenea neplăceri de-ale sarcinii.

Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Făt în săptămâna 21 de sarcină

Săptămâna 21 de sarcină

Făt în săptămâna 23 de sarcină

Săptămâna 23 de sarcină