in

Săptămâna 24 de sarcină

Trimestrul 2 de sarcină | Sarcina pe săptămâni

Făt în săptămâna 24 de sarcină
Numeri câte zile și săptămâni au rămas sau ești printre norocoasele care se pot bucura de fiecare moment, de fiecare etapă a sarcinii? Dacă e valabilă varianta doi, te rog, te rog, treci și pe la noi!

Pielea bebelușului e ceva mai puțin translucidă. E semn clar și bun că a mai crescut!

Avem câteva prietene însărcinate care nu reușesc să se dea jos din rollercoasterul ăla emoțional în care trec, la fiecare tură, prin toate cele: bucurie, nerăbdare, apoi seninătate, după care iar te miri ce teamă, apoi din nou bucurie, din nou teamă (eventual, una nouă :-P)…. Sau, dacă nu poți trece pe la noi, măcar spune-ne cum te simți, scrie-ne!
mama si copil in saptamana 24 de sarcina
În săptămâna 24 de sarcină, plămânii copilului intră într-o nouă etapă de maturizare

Iar mă iau cu vorba în loc să vorbesc despre bebe! Dacă vrei să știi cam cît de mare e, imaginează-ți un știulete de porumb. Cam atâta este fătul în săptămâna 24 de sarcină. Dar avem, desigur, mult mai multe de spus despre aceste zile.

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 24 de sarcină

Cum spuneam, în săptămâna 24 de sarcină, fătul e cam cât un știulete. Are aproximativ 30 de centimetri lungime și cântărește 580, 590 de grame. Dar, repet, vorbim despre dimensiuni și greutăți medii. E foarte posibil ca bebelușul tău să fie cu niște centimetri mai înăltuț sau mai mai scund, cum la fel de posibil e să fie ceva mai … plinuț sau mai subțirel. Căci, nu-i așa, cum nu prea sunt doi oameni la fel, nici bebelușii nu sunt trași la indigo!
În burtica ta de femeie gravidă în cinci luni și o săptămână, mititelul sau mititica ta face progrese uimitoare. Nu e vorba doar de spectaculoasa dezvoltare anatomică, ci și de înfățișare.
Pielea sa subțire și trasnlucidă, aproape că transparentă până acum începe să devină, treptat, opacă. Dar mai e ceva până acolo. Oricum, acum capătă o strălucire roz grație capilarelor care abia, abia s-au format.
Creierul i se dezvoltă în ritm mai alert în această perioadă. La fel se petrece și cu papilele gustative.
Plămânii intră într-o nouă etapă a procesului de maturizare: încep să crescă rămurelele care vor forma, la un moment dat, arborele respirator”.

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 24 de sarcină

Uhhh, trebuie să vorbim despre asta… Deși, știu, e infinit mai ușor să vorbești decât chiar să experimentezi, decât să ai simptomele acestei perioade de sarcină.
Iată cam ce se întâmplă în săptămâna 24 de sarcină. Despre unele am mai vorbit deja. Oricum, o recapitulare e bună:
  • Glezne și picioare umflate „“ mda, ai parte de așa ceva și nu prea e plăcut deloc! Încearcă să te plimbi de colo până colo măcar, de regulă ajută. Dacă umflăturile se manifestă și în zona feței sau a mâinilor, dacă vă îngrijorează, mergeți la medic. E cel mai sigur și mai sănătos!
  • Crampe musculare „“ mușchii care zvacnesc” pot fi un semn al deshidratării, așa că ai grijă, verifică dacă bei suficientă apă. Mersul pe jos ajută în situația asta. Fă baie cu apă caldă înainte de culcare, ajută la relaxarea mușchilor.
  • Durereri de spate „“ uhh, da, încă mai ai dureri de spate. Și se prea poate să devină mai supărătoare 🙁 …
Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Făt în săptămâna 23 de sarcină

Săptămâna 23 de sarcină

fetus saptamana 35 de sarcina

Săptămâna 25 de sarcină