in

Săptămâna 34 de sarcină

Trimestrul 3 de sarcină | Luna a opta de sarcină

fetus in saptamana 34 de sarcina

Dacă se întâmplă cumva (și probabil că se întâmplă, nu? 🙂 ) să îi vorbești, să îi pui muzică, să îi povestești filme, să te dai în leagăn ca să se dea și bebe, să știi că multe facem sau am făcut la fel! Avem o prietenă care își ducea la mare fetița din burtică (Să își bage și ea prima oara picioarele în apa. Ce? Dacă eu simt valurile alea mici și bucuria, înseamnă că simte și ea!”)

Da, da, e chiar așa: în săptămâna 34 de sarcină, îți recunoște vocea deja!

O altă prietenă spunea cum, de prin saptămâna 34 de sarcină, a schimbat muzica pe care o ascultă. Avea și argumente:Să fie mai băiețească! Prea ascultam cântece melodioase de fete!”, râdea ea mai apoi.

Normal că iți vine să faci astfel de lucruri! În săptamana 34 de sarcină, bebe închide ochii atunci când picotește, îi deschide când se trezește. Știi deja că e foarte posibil să viseze deja.

Știi și că unghiile au crescut și au ajuns la vârfurile degetelor de la mânuțe? Sau că e cam cât un pepene galben? Și mai sunt multe de povestit despre bebe în săptamâna 34 de sarcină!

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 34 de sarcină

Cum îți spuneam, nu numai ca nu e deloc dubios să îi vorbești, e chiar bine să faci asta. În săptămana 34 de sarcina, bebelușul are auzul complet dezvoltat! Vocea ta e prima voce pe care o recunoaște! Acum, are unghiuțe crescute la degetele alea mici, mici ale sale. Ce mai, e pregătit sau pregatită pentru prima manichiură!

Acum, are undeva în jur de 44 de centimetri și cântarește aproximativ 2,2 kilograme. Este cam cât un dovlecel.

Dacă este băiețel, în săptămâna 34 de sarcină, testiculele lui încep proba de coborâre”: se duc, încet-încet, la locul lor, în scrot. Unii băieței (procentul estimat este de 3-4 %) se nasc cu testicule necoborâte. De regulă, și în cazul lor, asta se rezolvă de la sine pâna la prima petrecere de ziua lui. Da, da, pâna îi veți lua moțul”.

De câteva săptămâni, tot adună țesut gras. Pielea a devenit și mai netedă, iar copilul din burtică ta capătă tot mai clar aspectul dolofan al bebelusilor, iar grasimea asta e foarte bună: îl ajută la reglarea temperaturii corpului.

mama si copil in saptamana 34 de sarcina

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 34 de sarcină

Nu, nu ți se pare, ochii nu te înșală: burtica tot iți crește, desi ție probabil că ți se pare deja că asta e, practic, imposibil.

E drept ca, pe măsură ce te apropii de marele moment, e posibil sa ai privirea încețoșată. Sa poate nu neaparat încețoșată, ci mai puțin clară ca de obicei. Nu intra în panică, îți vei reveni după naștere cât ai clipi!

Pășești asta din cauza hormonilor de sarcină care, printre altele, scad producția” de lacrimi (nu neapărat și pe cea de plâns :-)), iar asta duce la uscaciunea și chiar la iritarea ochilor.

Aceiași hormoni produc o creștere a presiunii în globul ocular”¦ Dar, repet, dacă apare problema, va dispărea după naștere.

Nici cu imunitatea nu stai prea bine, mamico! În timpul sarcinii, sistemul tau imunitar bate în retragere” pentru ca organismul să îl protejeze cât mai bine pe bebeluș. Așa se face că unele schimbări si transformari îl ajută enorm pe micuț, dar îi provoacă mamei discofort.

Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
fetus in saptamana 33 de sarcina

Săptămâna 33 de sarcină

fetus in saptamana 35 de sarcina

Săptămâna 35 de sarcină | VIDEO