in

Viața secretă din burtică | Când începe să bată inima lui Bebe – VIDEO

viața secretă din burtică

Știm acum mai multe ca niciodată despre seria complexă de procese care se produc de fiecare dată când o femeie rămâne însărcinată. Știm mai multe ca niciodată despre apariția și dezvoltarea unei ființe umane și despre transformările pe care această misiune uluitoare le produce în femeie care, 9 luni mai târziu, devine mamă. Știm mai multe ca niciodată despre viața secretă din burtică, dar cu siguranță încă nu știm tot!

Viața secretă din burtică – milioane de clipe de magie

Viața lui Bebe de dinainte de a se naște este absolut incredibilă. În fiecare moment crește, se dezvoltă, învață, se trasformă. În fiecare moment se pregătește să vină pe lume.

Și va ști încă din burtica ta, mămico, să facă zecile de gesturi care îți vor topi inima din prima clipă în care îl vei vedea. De-a lungul călătoriei lui spre lumea de afară, va începe să învățe să își folosească mânuțele… Va strânge pumnul, va clipi, va sughița, își va suge degetul, va căsca, ba chiar va și visa! Toate încă de la tine din burtică.

Dar, undeva pe la foarte început, inimioara lui va începe să bată. Timid mai întâi, apoi cu tot mai mare putere.

Documentarul de mai jos explorează dezvoltarea lui Bebe din clipa în care e conceput și până la naștere. Aici este o privire uluitor de amănunțită asupra primului trimestru de sarcină.

VIDEO: Viața secretă din burtică | Când începe să bată inima lui Bebe

Traducere: Înăuntrul ei, o mamă crează un mediu sigur, perfect pentru creșterea bebelușului, protejat de pericolele din lumea de afară. Aproape imediat ce rămâne însărcinată, schimbări dramatice încep să se producă în organismul mamei. Volumul de sânge din corpul ei va crește cu 50% pentru a putea a face față cererii suplimentare de oxigen pentru viața nouă din burtica ei.

Îndată de embrionul se fixează pe peretele uterului său, Bebele va începe să își ea de la mama tot ce îi trebuie pentru a crește.

Unul dintre primele organe care se formează este inima. Fără inimă, e imposibil ca hrana și oxigenul să se împărștie și să hrănească embrionul. După 22 de zile de la concepție, inima – până acum mai degrabă un murmur – prinde brusc viață. Chiar dacă e doar cât o minusculă sămânță de mac! O celulă, un singură, se contractă spontan! Și declanșează, astfel, o reacție în lanț care pornește toate celulele inimii. Și le face să bată!

„Cineva – tic, tac – a pus o cheie în mine – tic, tac… Și așa începe viața mea”

Citește și: Vești extraordinare din burtică. Jurnalul secret al bebelușului tău

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

nou născut

Prima gură de aer, primul strigăt, primele secunde de viață – imaginea magnifică a nașterii

bebe prematur

E atât de mic încât o pisicuță pare balaur lângă el. Dar Bebe prematur e și incredibil de puternic | VIDEO